Eigen invoer en automatische prijscalculatie

Staat een materiaal niet op de lijst? Ook je eigen invoer van materialen en nabehandelingen zijn geschikt voor automatische analyse. We kunnen tot 95% van de aangeleverde specificaties door klanten direct verwerken in de calculatie.

Type Eigen invoer Automatische calculatie
Werkstofnummer 1.0037
DIN St37-2
EN S235JR
AISI A283

📣 2.000+ definities van materialen en nabehandelingen inbegrepen!

Voeg eenvoudig je eigen invoer toe

1. Dubbelklik om de specificatie aan te passen

1. Typ of plak je eigen invoer in het veld

1. Klik op de knop ‘Eigen invoer’

1. Klik op de knop ‘Wijzigingen opslaan’

Haal direct waarde uit je eigen invoer

Om optimaal gebruik te maken van automatische prijscalculatie in combinatie met je eigen data-invoer, bekijk dan deze handige tips over de formattering.

Tip 1. Gebruik geen spaties bij materiaalnummers

Staal St37-2 Staal St37-2

Tip 2. Let op nullen en o's bij materiaalnummers

42CrM04 42CrMo4

Tip 3. Geef extra specificaties op per nabehandeling

Harden 52 HRC Harden 52 HRC 0.3mm diep

Tip 4. Voeg verschillende nabehandelingen apart in

Offerte-aanvraag nodig

De analyse kan concluderen dat op basis van de model eigenschappen of specificaties (bijvoorbeeld aantal stuks) geen automatische prijscalculatie kan plaatsvinden.

Case 1: Initiële upload bevat een onderdeel voor offerte-aanvraag

Wanneer je in het begin meerdere bestanden tegenlijk upload, kan er een onderdeel tussen zitten waarbij automatische prijscalculatie niet kan worden uitgevoerd. Het proces stopt dan voor alle onderdelen die tegenlijk worden ingeladen. Je kunt eenvoudig de automatische prijscalculatie starten per onderdeel om direct prijzen te ontvangen voor de resterende onderdelen. Dit werkt als volgt:

🔄 Prijscalculatie opnieuw starten per onderdeel

1. Klik op het potlood knopje (wijzigen) rechts in de regel van het 1e onderdeel

1. Klik verder op het potlood knopje in de regel daaronder

1. Ga zo verder tot de laatste regel en klik op 'wijzigingen opslaan'

1. Resultaat

Door te klikken op de potlood knopjes activeert het proces van 'wijzigen en opslaan', waarna de automatische prijscalculatie per onderdeel opnieuw wordt gestart. Alle onderdelen ontvangen een prijs behalve de onderdelen waarvoor een offerte-aanvraag nodig is.

Case 2: Analyse wijst automatische prijscalculatie af

Ontvang je na het opnieuw starten van de prijscalculatie niet direct een prijs terug? Dan is voor die onderdelen een handmatige prijsberekening nodig. Plaats de aanvraag om een offerte te ontvangen. Reeds ge-offreerde onderdelen middels automatische prijscalculatie worden hierin meegenomen.

➡️ Offerte aanvragen voor de resterende onderdelen

1. Klik op de knop 'Aanvragen'

Is na het volgen van deze tips geen directe prijsberekening beschikbaar? Vraag ons naar de mogelijkheden voor een nog betere integratie met jouw processen.

Natuurlijk kun je altijd een offerte aanvragen. Je ontvangt binnen 2 werkdagen een reactie.

Still need help? Contact Us Contact Us